tenDollar

Tuesday, 26 April 2011

zaman mesin taip sudah berakhir....

salam sejahtera semua....

tadi masa baca paper kat kosmo bang liee terpandang  1 tajuk yang agak sentimental...uhuk2 sedih yang amat2 korang baca la sendiri.....

Kilang mesin taip terakhir di dunia ditutup


 

MUMBAI, India - Syarikat Godrej and Boyce yang menjadi pengeluar mesin taip terakhir di dunia terpaksa menghentikan operasinya dan hanya meninggalkan beberapa ratus buah mesin taip dalam stoknya sebelum dijual kepada orang ramai, lapor sebuah akhbar semalam.
Penutupan kilang itu dipercayai akibat permintaan terhadap mesin taip semakin berkurangan sejak 10 tahun lalu selepas orang ramai beralih kepada komputer.

untuk berita penuh klik sini

 

p/s : bila dipikir2 balik rasa kesian gak kat  kilang tue..tapi apa nak buat..dunia teknologi sentiasa berkembang dari masa ke semasa .kalau still nak guna mesin taip lama..camna uolz nak guna printer ngn scanner..??silap2 nak maen game d0tA  pon tak boleh .noooo !!!  kalau boleh bang liee nak simpan satu untuk kenang kenangan...hehe  ^,^

1 comment:

  1. kalau saya pun tak pandai nk jawab mcm mana....

    ReplyDelete

LIKE..LIKE...LIKE....

iklan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

yang nie pon usha gak...^_^